Hoewel Johan Verstreken in 2019 de politiek achter zich liet, is hij nog steeds erg fier op de resolutie die hij gemaakt heeft rond Wereldoorlog I, zo staat te lezen in Primo.

“In mijn eerste jaar in het parlement ben ik daar al beginnen aan werken”, gaat hij van start. “Ik wou jongeren laten zien wat een oorlog aanricht. Secundaire scholen aanmoedigen om klasreizen naar sites over de Eerste Wereldoorlog te organiseren, koepels en netten aanmoedigen om de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog op te nemen in de leerplannen van het basis- en secundair onderwijs.”

Johan stond ook aan de wieg van de taxshelter, de fiscale regeling die het maken van audiovisuele werken en theater aanmoedigt. “Eveneens een mooie verwezenlijking”, zo zegt hij opgetogen.

Erg veel waardering heeft Johan echter nooit gekregen tijdens zijn politieke carrière. “Ach, dat hoeft niet. Door ziek te worden heb ik leren relativeren. Maar uiteraard doet een schouderklopje nu en dan wel eens deugd”, besluit hij.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.