Sinds kort behoort Ron Cornet tot de club van de 65-plussers. Wanneer de reporter van Primo vraagt hoe de acteur omgaat met deze leeftijd, geeft hij aan dat hij het heeft losgelaten.

“Vroeger had ik daar meer last van”, gaat hij van start. “Zo vond ik het verschrikkelijk om 30 te worden en heel erg om 40 te zijn. Toen ik 50 werd, keerde dat. Ik dacht aan Urbanus die het relativeerde met de uitspraak ‘Eindelijk 50’. Nu ben ik 65. Het was even schrikken en mijn lichaam begint anders te reageren, maar ik kan me daarbij neerleggen. Karakterieel ben ik milder geworden, kan beter relativeren. Ik wind me minder op. Sommige persoonlijke standpunten worden dan weer scherper en jawel, ik ben soms koppiger dan vroeger.”

Fysiek gaat het gelukkig opnieuw de goede kant op met Ron. “Ik heb twee kunstknieën en daar ben ik blij om, want ik ben van de pijn af waarmee ik jaren rondliep. Ik moest voortdurend pijnstillers slikken en op een bepaald moment was het genoeg. Ik had veel artrose en ook dat is opgelost. Ik heb mijn moeder daar vreselijk mee zien sukkelen omdat ze zich niet wou laten opereren.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.