Maarten Vangramberen zal de komende weken niet veel thuis zijn, zo kunnen we afleiden uit een interview in Story. De sportjournalist staat dan ook voor de moeder aller sportzomers. Het EK atletiek in Rome, de Ronde van Frankrijk voor mannen én vrouwen, het BK wielrennen in Zottegem, de Olympische Spelen in Parijs, en om af te sluiten in september de Memorial Van Damme in Brussel en het WK wielrennen in Zürich, allemaal evenementen waar Maarten aanwezig zal zijn.

Van deze drie maanden zal hij er ongeveer twee van spenderen in Frankrijk. “Ik werk al sinds september 2005 voltijds als sportjournalist voor Sporza en voor mij moet het zowat de negentiende keer zijn dat ik naar de Tour de France trek”, gaat Maarten van start. “Ik heb ondertussen alle hoekjes en kantjes van het land gezien. Ik heb er in totaal ongeveer twee jaar van mijn leven door getrokken en het voelt sowieso vertrouwd aan. Ik vind de Franse keuken – als we al de tijd vinden om er deftig te eten – zeker niet de beste van de wereld, zoals soms beweerd wordt. Dat is al lang niet meer zo.”

Om deze reden is de journalist blij dat hij ook een weekje naar Rome kan. “Daar is de koffie zoveel beter, en ook het eten. Een kwestie van smaak natuurlijk, maar ik verkies de Italiaanse keuken. En Parijs wordt trouwens ook door vele Fransen niet als het ‘echte’ Frankrijk beschouwd, en door de hoofdstedelijke mentaliteit als iets aparts gezien.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.