Ondanks de drukke sportzomer die eraan zit te komen voor Maarten Vangramberen, kan hij maar geen genoeg krijgen van fysieke activiteiten. Zo verklapt de journalist dat zijn gezinsvakanties vaak zelfs een sportieve invulling krijgen.

“We zijn allemaal gebeten door de sportmicrobe”, gaat Maarten van start in Story. “Ja, we zijn allemaal gebeten door de sportmicrobe. Felix voetbalt en Juliet is dol op paarden. Doorheen het jaar gaan we ook geregeld samen lopen. Eerst doe ik enkele toertjes met het gezin, daarna nog twee met mijn vrouw alleen en tot slot vaak nog eentje solo. Het is een beetje een drietrapsraket. Het is een gewoonte geworden. Nu leent het bloedmooie landschap en de natuur rond Hoegaarden zich daar natuurlijk ook perfect voor.”

Sinds kort heeft Maarten ook de gravelbike ontdekt. “Voor uitdagende fietstochtjes over grindwegen op een heuvelachtig parcours – dat ook als decor zal dienen voor het WK gravelbike begin oktober – kan ik eveneens in de buurt terecht. Ik vind het heerlijk! Ik erfde mijn liefde voor sport zelf van mijn vader, die ook Felix heet en leraar Lichamelijke Opvoeding en voetbalcoach was.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.