Wanneer de reporter van Humo vraagt of Dina Tersago als tiener nooit de behoefte had om het varken uit te hangen, geeft de presentatrice aan dat dit zeker het geval was.

“Als tiener zei ik tegen mezelf: ‘Waarom gooi je eigenlijk nooit eens een ruit in, Dina?’”, gaat ze van start. “Ik was zo ontzettend plichtsbewust.”

Sergio Herman vroeg haar ooit eens of ze nooit het gevoel had ‘om uit te breken’. “Ik heb geantwoord: ‘Nee, het is goed zoals het is.’ Maar achteraf wist ik wat ik had moeten zeggen: ‘Ik breek al m’n hele leven uit!’ Alleen al het feit dat ik op tv kom, blijft een kleine overwinning.”

Dina geeft aan dat elke keer ze op iets “ja” zegt, ze haar dwang naar controle overboord gooit. “Dan dwing ik mezelf om te denken: als de wereld instort, láát ‘m dan maar instorten. Alleen is dat nooit gebeurd. Die grote bol is altijd blijven draaien, óók toen ik besliste om in badpak te defileren of in een libellenkostuum te zingen. Eigenlijk is mijn hele leven één grote daad van rebellie. Ik heb alleen het geluk dat die rebellie er bij mij nogal vrolijk uitziet”, besluit ze lachend.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.