In een interview in Dag Allemaal vraagt de reporter hoe het staat met de politieke ambities van Jo Vally.

“Ik zeg altijd: politiek en showbizz liggen dicht bij elkaar, dat is twee keer toneel spelen”, gaat de zanger grappend van start. “Zoals een politicus stemmen ronselt, zo moet je als zanger zieltjes zien te winnen om platen te verkopen.”

Jo geeft aan dat hij dit najaar bij de gemeenteraadsverkiezingen als lijstduwer bij LB+ aan de slag zal gaan als onafhankelijk. “Ook al heeft de N-VA aan mij getrokken. Ik heb zelfs met Jan Jambon een halve dag rond de tafel gezeten, de dochter van zijn tweede vrouw zit bij de N-VA in Meise. Het was een lekkere fles champagne en ik heb veel sympathie voor Jan en zijn partij. Onze nieuwe premier moet voor mij Bart De Wever worden, zo’n intelligente mens.”

Politieke kleur wil de zanger echter niet bekennen. “Ik ben niet groen, blauw, rood, zwart of geel, ik sta voor álle burgers in onze gemeente. Mijn slogan is ‘Luisteren, denken, doen’. 30 jaar geleden vertelde ik in Dag Allemaal al dat ik politieke ambities had. Wel, ’t is nu of nooit. Bij de volgende verkiezingen ben ik 71, dan moet ik er ook niet meer aan beginnen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.