In de seizoensfinale van Familie is er een speciale rol weggelegd voor Mieke, gespeeld door Caroline Maes. Wanneer de reporter van Primo vraagt of de actrice het leuk vindt om zo in de spotlights te staan, geeft ze aan dat het fijn is om een verhaallijn met veel vlees op het bord te krijgen.

“Ik zou liegen als ik beweer dat zo’n verhaallijn een koud kunstje is”, gaat ze van start. “Het is een plot die zich onder je huid nestelt en je niet meer loslaat. Er zijn niet alleen de intensere draaidagen, maar ook de emotionele belasting. De timing kwam wellicht niet op het meest ideale moment in mijn leven. Ik heb de opnameperiode als zwaar en intens ervaren. Bovendien werkte ik voor deze verhaallijn samen met een nieuwe collega, wat altijd wat extra inzet en concentratie vraagt. Begrijp me niet verkeerd: het is fijn om te laten zien wat je kan of dat je gepusht wordt om grenzen te verleggen. Maar ik ben niet op tafel gaan kloppen bij de producer omdat ik al drie eindplots niet in de spotlights stond. Ik vind het helemaal niet erg om als Mieke even aan de zijlijn te staan.”

Caroline heeft in de serie een relatie met Joris, die eigenlijk de neef van Mieke blijkt te zijn, iets waar erg veel reactie op kwam van de kijkers. “Begrijpelijk. Maar Mieke zou dit nooit doen mocht ze weten wie Joris écht is. Ze wordt volledig misleid én gemanipuleerd. Alles wat met Mieke gebeurt, is pure manipulatie. Ze heeft een blind vertrouwen in die man en Joris heeft geen scrupules om met zijn nicht een relatie te beginnen. Maar dat leidt alleen maar tot zijn hogere doel, natuurlijk…”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.