Begin 2023 werd het leven van Noa Neal en haar gezin volledig overhoopgegooid, nadat Lutgarde, de moeder van Noa een hersenaneurysma kreeg en in coma belande.

Wanneer Dag Allemaal vraagt hoe de toestand evolueert, geeft Noa aan dat mirakels altijd mogelijk zijn en dat ze daar lang in heeft geloofd. “Ik had het een jaar gegeven, maar ondanks de revalidatie evolueerde mama niet in de richting die de dokters graag wilden. Mama was altijd superenthousiast, een vrolijke spring-in-’t-veld, ze sprak op vijf minuten 10.000 woorden. Nu ligt ze daar maar… Ik vind het moeilijk om haar zo te zien.”

Uiteraard komt na verloop van tijd de vraag naar boven of het niet beter is om afscheid te nemen, een keuze die Noa volledig bij haar vader en de familie wil laten. “Ze zijn allemaal erg close, mama komt uit een gezin met zeven kinderen. Ik heb die gesprekken af en toe, ze weten hoe ik erover denk. Mocht ik als een plant in een bed liggen, dan wil ik er niet meer zijn. Papa kent mijn standpunt, of wat ik graag zou willen. Maar kiezen is altijd verliezen. En voor mijn papa geeft het feit dat mama er is nog altijd veel kracht. Hij kijkt elke dag met mama naar het nieuws, zij zit dan in een speciale relaxstoel. Dat doet hem goed. Dat is zijn drijfveer en geeft hem kracht om door te gaan in het leven. Dus ik vind het egoïstisch om mijn idee op te dringen. De keuze ligt bij hem, en ik heb daar vrede mee.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.