Onlangs werd de eerste editie van De Muziekshow opgenomen. Het initiatief van Dennie Damaro is er gekomen vanwege de aanhoudende kritiek dat steeds dezelfde artiesten op televisie verschijnen.

“Elk initiatief dat de Vlaamse muziek mee ondersteunt, moet een kans krijgen”, geeft Marc Dex aan in Dag Allemaal. “Er loopt veel jong talent rond, maar dat moet ergens een platform krijgen om zich te tonen.”

Zelf heeft Marc er een mooie carrière van zestig jaar opzitten. “Zingen is altijd mijn leven geweest, ik kan dat moeilijk loslaten. Ik treed af en toe nog eens op voor senioren, puur voor het plezier. De koffie en koeken staan altijd klaar, en het is heel dankbaar om hen hun jeugd te laten herbeleven. Maar meer hoeft het niet te zijn, ik wil geen stress meer. Nu is het tijd om de jonge mensen meer aan bod te laten komen. Al is het belangrijk om onze generatie niet te vergeten. Met af en toe wat aandacht voor ons zou ik al heel tevreden zijn.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.