Jan Verheyen vertelt in een emotioneel interview in Story over de moeilijke periode van zijn drie laatste films. Helaas voor de regisseur konden deze het brede publiek niet bekoren, iets wat erg zwaar woog op zijn gemoedstoestand.

Bijgevolg werkte Jan zijn frustraties uit op de personen die het dichtst bij hem stonden. “Er moest iets veranderen, zo kon het niet verder”, gaat vrouw Lien van start. “Jan was de hele tijd met zichzelf bezig, niets was goed. Ik herkende de attente man met wie ik twintig jaar geleden trouwde niet meer.”

Om deze reden besloot het koppel om professionele hulp in te schakelen. “De relatietherapeut heeft ons echt geholpen”, gaat Jan verder. “Ze vergeleek mijn situatie met een lege batterij waarvoor geen stopcontact in de buurt is. We besloten dus alles los te koppelen en samen op reis te gaan om elkaar terug te vinden.”

Dochter Anna merkt op dat haar vader hier erg veel baat bij heeft gehad. “In Amerika kon papa nog boos worden over lange wachtrijen of het verkeer, maar toen ze terugkwamen hebben mama en papa een goed gesprek gehad en nadien werd het beter”, besluit ze.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.