In Primo komt de reporter tot het besluit dat succes afhangt van externe factoren. Iemand die deze factoren door de jaren heen heeft zien veranderen in het muzieklandschap is Johan Verminnen.

“In mijn stiel veranderen twee dingen”, gaat de zanger van start. “Organisatoren gaan met pensioen. Daar komen jonge mensen voor in de plaats die andere belangstellingen hebben. Hetzelfde met programmatoren van liedjes op de radio. Het is logisch dat men andere muziek draait. Ik kan daar begrip voor opbrengen. Men beschouwt mensen zoals ik als ouwe zangers. Als curiosum worden wij wel nog eens gedraaid. Als je je daar niet bij neerlegt, word je zeer ongelukkig. Ik heb geen zin om verbitterd te zijn.”

Ten tweede, en het belangrijkste volgens de zanger, is het lied dat geschreven wordt. “Op dit ogenblik ben ik nieuwe songs aan het schrijven. In het najaar of wellicht eerder in januari volgend jaar zou mijn nieuwe album moeten uitkomen. Ik heb intussen zeven nieuwe liedjes klaar.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.