Johan Verminnen geeft in Primo aan dat relaties het meest complexe en moeilijkste gegeven is waaraan mensen moeten werken.

“Ik leef op dit ogenblik alleen en dat is een lastig gegeven”, gaat de zanger van start. “Daar heb ik het dikwijls moeilijk mee, ja. Ik ben wel omringd door familie en vrienden. Er is nog een verschil tussen alleen zijn en eenzaam zijn. Dat laatste ben ik af en toe, zoals vele mensen. Ik ken er die met twee leven en toch eenzaam zijn. Het is kortom allemaal veel complexer dan het lijkt.”

Hoewel Johan en zijn vrouw Catherine niet meer samenwonen, zijn ze nooit gescheiden. “Ik zie haar nog geregeld. Of we opnieuw zouden kunnen samenleven? Het ziet er niet naar uit dat dat ooit nog zal lukken. We zijn twee andere mensen en dat moet je ook kunnen aanvaarden in het leven.”

Om de eenzaamheid tegen te gaan blijft Johan zich dan ook op zijn muziek storten. “Ik zou het geen vlucht noemen, eerder een soort bevrijding. Als je in een zaal het publiek kan doen meezingen met een liedje, bevrijdt dat publiek zich ook. Dat zijn de mooiste momenten van een optreden.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.