In een interview met Humo vertelt Jacotte Brokken dat ze vorige zomer heeft doorgebracht in Griekenland, waar ze af en toe heerlijk ging zeilen. “Heel tof, want ik ben een waterrat, maar ik heb het écht niet voor zand. Topidee, dus, om het strand simpelweg over te slaan en op het water te vertrekken. En dan van de ene baai naar de andere te varen, er aan te meren en in het koele water te duiken. Heerlijk!”

De weervrouw geeft aan dat ze wat zand betreft op één lijn zit met Anakin Skywalker uit Star Wars. “I don’t like sand. It’s course and rough and irritating and it gets everywhere’. Da’s dan ook het enige wat ik met Anakin Skywalker gemeen heb”, geeft ze al lachend aan.

Deze zomer vertrekt Jacotte naar Schotland tijdens de zomermaanden. “Een paar jaar geleden zijn mijn man en ik er al eens kort geweest voor The Fringe, een kunstenfestival in Edinburgh dat we toen nog niet kenden. We waren er voor Aunty Donna, een Australisch comedytrio dat we volgen op YouTube. Maar de stad is ons zó bevallen dat we dachten: ooit moeten we nog eens teruggaan en er echt onze tijd voor nemen. Dat gaan we dus dit jaar doen. En we koppelen er meteen ook een trektocht door de Schotse Hooglanden aan vast”, besluit ze enthousiast.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.