Ria Valk heeft er ondertussen al 65 jaar carrière opzitten, een erg indrukwekkende prestatie. Het optreden probeert ze de dag van vandaag wel langzaamaan af te bouwen.

“Eén of twee keer in de maand ga ik nog ergens optreden. Meer niet”, gaat ze van start in Primo. “Ik ga niet helemaal meer van Breukelen, waar ik woon, naar Groningen rijden om enkele liedjes te zingen. Ben je gek? Maar als ik me er niet te ver voor hoef te verplaatsen, doe ik dat nog graag. Voor een tv-optreden mogen ze me ook nog altijd bellen.”

Uiteraard is de zangeres erg trots op haar carrière. “Het is fantastisch geweest. Ik heb zoveel verschillende dingen mogen doen! Dat ik enkele jaren aan de zijde van Carry Tefsen heb mogen spelen in ‘Zeg ‘ns Aaa’, als Annie Kalkman, de jongere zus van Mien, vond ik geweldig. Carry was er trouwens bij toen ik door de burgemeester van Breukelen mijn lintje kreeg opgespeld. Willeke Alberti was er ook, Imca Marina, Hans Klok… Ze waren allemaal op mijn feestje, dat wil toch wat zeggen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.