Zestien jaar oud was Carmen toen ze haar echtgenoot Jean-Marie ontmoette. Carmen werkte destijds in het café van haar ouders toen ze haar toekomstige aantrof na een training met de jeugdploeg van Beveren. “Toen hij moest vertrekken, zei hij dat hij moest voetballen de volgende dag. Ah ja, bij welke caféploeg speel je?’ vroeg ik.”

Hoewel de keeper niet veel indruk maakte was hij vastbesloten om het hart van de barvrouw te veroveren, zo lezen we in Dag Allemaal. “Ik stak al mijn kleingeld in de jukebox en vroeg Carmen ten dans, dat was op ‘Du’ van Peter Maffay. Ik kon alleen maar een trage. Dat is trouwens ook onze openingsdans op ons huwelijk geworden”, geeft hij aan. “Jean-Marie begon dan nog mee te zingen ook, maar hij kende geen Duits’, vertelt Carmen. ‘Ik dacht: oei oei, wat is dat hier? Dus toen hij vroeg of ik mee naar buiten ging, heb ik hem netjes afgewimpeld. Het was winter, ik zei: ‘Het is hier binnen veel warmer dan buiten”, zegt Carmen op haar beurt.

Jean-Marie droop met de staart tussen de benen af maar hij was nog geen vijf meter ver of Carmen besloot om hem toch buiten te vergezellen. “En zo is onze romance begonnen”, besluit El Sympático.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.