In Dag Allemaal lezen we dat Regi Penxten en zijn vrouw Kristel in blijde verwachting zijn van hun eerste kindje samen.

Kristel die al een dochtertje Julia heeft en Regi die met Ellie Martha en Renée al kinderen heeft uit zijn huwelijk met Elke Vanelderen hebben lang getwijfeld om aan kinderen te beginnen. “Het hart zegt ja, maar het hoofd zegt nee”, zei het tweetal onlangs nog.

“We werken allebei hard, rationeel bekeken is het nee”, vertelde Kristel in 2023 nog. “Als ik mijn vriendinnen zie die net kindjes hebben gekregen… Wij twee gaan zo graag uiteten, en we willen meer reizen. Met vijf is ons gezin compleet, ’t is druk genoeg. Ik heb ook altijd gezegd dat ik na mijn 35ste niet meer zwanger zou worden, en niet meer zou trouwen.”

Ook tot drie weken voor hun huwelijk waren er nog steeds twijfels. “We hebben een piek gehad dat we dachten: komaan we doen het”, zei Regi toen. “Maar dan haalt het rationele weer de bovenhand. Louter biologisch zou ik er geen twee seconden over nadenken, ik zou graag weten hoe een kind van ons twee eruit zou zien. En stel je voor dat het een jongen is, na al die dochters! We hebben wel bewust opgelet dat we geen fratsen voorhadden, dat Kristel niet nu al zwanger zou zijn, bedoel ik. Dan kon ze niet eens een coupeke drinken op haar eigen huwelijk.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.