Onlangs mocht Luc Appermont de duizendste editie inblikken van zijn Radio2-programma De Zoete Inval. De opnames van deze feesteditie gingen niet toevallig door in Bilzen, de geboorteplaats van de populaire presentator.

Wanneer de reporter van Primo aanhaalt dat Luc ondertussen al vijf decennia meedraait in de showbizz, zegt hij daar erg dankbaar voor te zijn. “Dat ik nog altijd zo actief ben, heeft te maken met dat jonge veulen thuis”, gaat Luc van start. “Ik kan niets anders doen dan zijn weg volgen.”

De presentator geeft aan dat hij in het buitenland enkele voorbeelden heeft zoals Michel Drucker, die op zijn 81ste nog altijd meedraait in de Franse media. “Je wordt eigenlijk niet oud in dit vak, tenminste als je meegaat met de tijd. Je laat je best omringen door jonge mensen en het moet aanvaardbaar blijven voor het publiek. Het heeft geen zin een karikatuur te worden van jezelf.”

Laten we hopen dat we nog lang kunnen genieten van deze legendarische host.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.