Andy Peelman en zijn vrouw Tine hebben samen twee dochters, Feline en Lorelie én baten samen ook hun kleding- en schoenenwinkel Relaqs in Ninove uit. Hoewel er vaak gezegd wordt dat het niet aan te raden is om samen te werken met een partner, ondervindt het tweetal hier weinig hinder van.

“We zitten vaak op dezelfde golflengte als we schoenen of kledij kiezen”, gaat Andy van start in Story. “Het enige verschil is misschien dat ik soms iets meer durf. Zo verkopen we hier een speciale schoen die je in geen enkele andere winkel in de Benelux vindt. Tine vond dat te gewaagd, maar ik wil het een kans geven. Al kan het ook omgekeerd zijn, dat zij heel enthousiast is en ik iets heb van: dat gaan we niet doen. We zijn heel complementair.”

Deze samenwerking op professioneel gebied is een mooie weerspiegeling van hun relatie. “Ik ben diegene die in een boom kruipt en nadien denkt: ‘Hoe raak ik eruit?’ Tine zal eerst die boom analyseren en dan pas overgaan tot actie. Ik zeg altijd: ‘Tine is de rem op mijn positief – en soms ook naïef – enthousiasme, terwijl ik bij haar eerder eens zachtjes de gaspedaal durf in te duwen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.