Hoewel er vaak lacherig gedaan wordt over de herhalingen van F.C. De Kampioenen, blijft de reeks uitstekende kijkcijfers voorleggen.

“Er wordt meer gekeken naar De Kampioenen dan naar het EK voetbal, dat zegt wel genoeg”, gaat Loes Van den Heuvel van start in Story. “De reeks is een soort van relikwie geworden. Zolang het publiek kijkt, blijven we bestaan. Ze raken ons maar niet beu.”

Volgens de actrice is de serie het beste medicijn om positief te blijven in de wereld. “Er is zoveel ellende in de wereld, met onze afleveringen kan er tenminste nog eens gelachen worden. Het werkt therapeutisch. Als mensen een zware dag achter de rug hebben, laden ze zich opnieuw op met De Kampioenen. Bovendien heeft onze serie ook een maatschappelijke betekenis. Het gaat over van generatie tot generatie. Van grootouders tot kleuters: iedereen spreekt me op straat aan als Carmen. Wat ik absoluut niet erg vind, ik beschouw het als een compliment.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.