“Succes gaat altijd in golven”, met deze wijze woorden blikt Willy Sommers terug op de periode waarin hij het duet Kijk eens diep in mijn ogen met Wendy Van Wanten uitbracht. Een enorme hit.

“Zowel Wendy als ik hebben daarna een mindere periode gekend”, legt Willy uit in Dag Allemaal. “Zo kreeg ik op een bepaald moment van de nieuwe directie van VTM te horen dat ‘Tien Om Te Zien’ na zestien jaar zonder mij als presentator doorging. Andere bazen, andere wetten, maar dat was toch slikken. Ach, ik ben een zanger die toevallig ook een programma presenteerde, ik heb nooit de pretentie gehad om te zeggen dat ik een echte presentator ben. Maar een jaar later bracht ik ‘Laat de zon in je hart’ uit en was ik weer elke week te gast in ‘Tien Om Te Zien’.”

Ook Wendy heeft na het duet een aantal mooie zomers gekend, helaas minderde het succes ook bij haar. “Ik ben dan opnieuw zwanger geworden en wilde er zijn voor mijn kinderen. Maar dankzij mijn typetje Wendy Van Wanten heb ik altijd mijn werk gehad. Ik heb ook nog tv-werk en musicals gedaan, nu doe ik het iets kalmer aan. Frans is na corona weer beginnen te werken, ik ben sindsdien wat selectiever geworden, ook al word ik nog overal gevraagd. Maar acht optredens op een weekend zoals vroeger, dat is niet meer aan de orde. Estelle is intussen zestien, ze heeft haar mama nodig.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.