Gunther Levi zal in oktober zijn debuut maken in de politiek, zo lezen we in Dag Allemaal. “Als BV zou ik mij echter nooit verbinden aan een politieke kleur. Maar toen ze mij vroegen voor deze nieuwe, onafhankelijke partij, heb ik niet getwijfeld. HOP (wat staat voor Hulshout Op Punt, nvdr) is geen traditionele partij. Wij zijn een beetje links, een beetje rechts, een beetje centrum. Soit, the best of all worlds.”

Hoewel Gunther ambitieus is, heeft hij vooralsnog geen plannen om burgemeester te worden. “Zo ver reiken mijn ambities nu ook weer niet”, verduidelijkt hij. “Dat heb ik ook tegen onze lijsttrekker, Eline Berghmans, gezegd. Zij is al twaalf jaar schepen in onze gemeente, en in mijn ogen de enige die in aanmerking komt voor de sjerp. Met een toffe zanger in haar team.”

Natuurlijk komt de vraag naar boven of Gunther eigenlijk wel de tijd heeft om zijn taak goed te kunnen volbrengen. “Sinds ik niet meer in ‘Familie’ meespeel, heb ik door de week veel vrije tijd. In ’t weekend ligt dat anders, met de Romeo’s en mijn solo-optredens. Mij op een zaterdagavond opbellen om op te draven op een receptie wordt dus moeilijk”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.