In Dag Allemaal blikt Kim Debrie terug op haar eerste jaar van Plage Préférée.

“Wij zonden uit vanuit beachclubs en houten kotjes op het strand. Dat was echt rock-‘n-roll”, gaat de Radio2-presentatrice van start. “Ik herinner mij dat een technicus een lange draad had gespannen van zo’n hokje tot op de dijk. Op een gegeven moment kwam er een jeep over het strand gereden waarop enkele surfplanken waren gestapeld, en die reed los door die kabels. Natuurlijk viel de verbinding weg! En in Brussel moesten ze de uitzending overnemen tot het euvel hersteld was.”

Tijdens Plage Préférée werden ook strandwandelingen gemaakt waarbij Kim een interview afnam van een BV. “Karen Damen in de duinen, Ingeborg in de stromende regen, Koen Wauters bij de ondergaande zon… Ieder verhaal op zich was zo mooi.”

Toch was er één gast die Kim nooit voor haar micro heeft gekregen: Martine Tanghe. “Zij was heel erg op haar privacy gesteld, en jammer genoeg zal het er nooit meer van komen. Ik had ook graag prins Laurent voor mijn micro gekregen. Ik had hem een keer aan de telefoon, maar hij begreep niet wat de bedoeling was. ‘Of ik met jou naar de plage privée kom?’, vroeg hij. Ik had toen ja moeten zeggen, dan was hij misschien wel gekomen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.