11 juli is de absolute hoogdag voor de Vlaamse gemeenschap. Om deze reden werd dan ook Vlaanderen Feest destijds het leven ingeroepen. Tal van Vlaamse artiesten gaven het beste van zichzelf geven en ook Peter Van de Veire en Zita Wauters trakteerden de kijkers opnieuw van de nodige commentaar en intermezzo’s.

Zita geeft in Humo aan dat ze erg blij is dat ze er weer bij mag zijn, ook bij Zomerhit dat eind deze zomer op tv komt. “Op sociale media ben ik opnieuw het gezicht van de VRT: ik interview artiesten en maak filmpjes over de sfeer backstage”, vertelt ze trots.

Vorig jaar was Vlaanderen Feest het begin van de zomer voor de jonge presentatrice. “Ik was net afgestudeerd en dat was het eerste wat ik mocht doen. Iedereen was excited, de sfeer was geweldig, ik heb daar toen zó van genoten.”

Gelukkig kan Zita dit jaar met een pak meer ervaring de feestdag beleven. Stress heeft ze dan ook niet meer. “Ik heb een fantastisch team en ik ken intussen zowat iedereen die daar rondloopt, van de artiesten tot de medewerkers. Het voelt allemaal heel vertrouwd aan.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.