In 2021 besloot Evi Hanssen om alcohol volledig uit haar leven te verbannen. Iets wat aardig lukt, zo blijkt uit een artikel in Dag Allemaal.

“Vroeger zou ik een fris pintje bestellen”, gaat het tv-gezicht van start. “Nu drink ik een alcoholvrije variant, en eigenlijk is er niet zoveel verschil. Zolang het koel is, smaakt dat even goed. Vaak neem ik ook gewoon water of een ander drankje waar ik zin in heb. Uiteindelijk ga ik niet op een terras zitten om te drinken, maar om van het zonnetje en het gezelschap te genieten. Wat ik drink, is bijzaak.”

Haar nuchtere leven bevalt Evi duidelijk. “Van pusherig gedrag om toch alcohol te drinken, heb ik geen last meer. Iedereen weet ondertussen wel dat ik het afzwoer. Trouwens, in mijn omgeving merk ik dat mensen die nog wel drinken, ook meer en meer afwisselen. Zij grijpen tussendoor vaker naar een alcoholvrij alternatief. Een mocktail bestellen in plaats van een cocktail, daar kijkt niemand meer van op. Ik merk echt wel dat er verandering gaande is. Geen alcohol drinken, is niet meer zo bijzonder.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.