De zaak Sven Pichal die hadden we natuurlijk liever niet in het nieuws zien verschijnen. Toch is het jammer genoeg gebeurd. Sven was een pleegouder en door zijn daden hebben heel wat pleegouders het hard te verduren gekregen, ook Tom De Cock.

“Mensen die roepen dat ‘homo’s duidelijk niet geschikt zijn voor pleegzorg’, daar ben ik allergisch voor. De screening van pleegzorg is keigoed, maar niet waterdicht. Noem eens iets wat wel waterdicht is. Er is geen enkele sportclub die kan garanderen dat er geen pedofiel trainer is bij hen. Pleegzorg doet hard z’n best en 99 keer van de 100 loopt het goed. Dat bleek iedereen vergeten”, zucht Tom in Dag Allemaal.

De Cock voelt zich wel vaker oneerlijk behandeld en durft zelfs toe te geven dat hij zich continu oneerlijk behandeld voelt. Vooral door het feit dat homoseksualiteit in 71 landen strafbaar is.

“In 11 landen geldt zelfs de doodstraf. Dat is allemaal door religie bepaald. De kerk is een superrare club van keirare weirdo’s. Ik moet mij constant verdedigen, omdat een hoop huppelende mannen in lange rokken in Rome zeggen dat homoseksualiteit raar is. Onze koning was in de week dat ‘Godvergeten’ zoveel commotie uitlokte op audiëntie bij de paus. Dat klopt toch niet. Ik zal zelfs nog verder gaan: ik versta mensen die naar de kerk gaan absolúút niet. Iedereen die daar zit is extreem.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.