In Dag Allemaal lezen we dat Evi Hanssen erg tevreden is met haar leven sinds ze alcohol uit haar leven verbande. Het tv-gezicht merkt zelfs een heuse verandering op in de mentaliteit van de mensen. “Geen alcohol drinken, is niet meer zo bijzonder”, klinkt het.

Voor Herman Brusselmans is alcohol afzweren al langer een gewoonte, al sinds 17 december 1993 om precies te zijn. “De periode ervoor dronk ik me lam. Een fles whisky, een fles porto en vijftien pinten per dag, ’t was geen uitzondering”, gaat de schrijver van start. “Nu voel ik totaal geen drang meer om te drinken. Ik ga ook amper op café, dat scheelt. Met Roman gaan we regelmatig lunchen, dan drink je natuurlijk makkelijker een koffie.”

Mocht je Herman toch op een terras spotten dan kan je hem wel eens van een biertje zien genieten, zij het een alcoholvrije variant. “Die non-alcoholische varianten ben ik sinds kort aan het ontdekken, daar zijn echt lekkere dingen bij. Zo’n alcoholvrij pintje smaakt voor mij hetzelfde. Voor zover ik me herinner, alleszins.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.