In augustus 2023 sloeg het noodlot toe voor Maarten Bosmans toen hij het nieuws te horen kreeg dat, na veel medische malaise, een deel van zijn voet geamputeerd moest worden omwille van een bloedklonter.

Ondertussen heeft de acteur echter een wonderbaarlijk goed herstel doorgemaakt, zo lezen we in Dag Allemaal. “Dankzij mijn aangepaste schoeisel kan ik weer vier uur aan een stuk rondwandelen”, vertelt hij trots.

Sterker nog, Maarten heeft zelfs zijn bijverdienste als gids in Praag terug opgenomen. De acteur organiseert er namelijk wandel- en fietstochten. “Dat begon eigenlijk als een soort bezigheidstherapie”, gaat hij van start. “Mijn vrouw gaat ’s morgens vroeg werken. Wanneer ik dan de kinderen op school had afgezet, zat ik daar maar. Dan kon ik beter iets leuks doen, en zo ben ik met die rondleidingen begonnen. En laten we eerlijk zijn: ik ben een acteur en vind het fijn om aandacht te krijgen. Zo’n tocht door Praag is een voorstelling van drie uur. Uiteraard geef ik achtergrond en feiten mee, maar het is toch vooral verhalen vertellen. Praag is mijn podium en geef toe: een mooier decor kan ik mij niet wensen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.