We zijn de commotie rond seksueel misbruik in de kerk nog niet vergeten. Het programma ‘Godvergeten’ heeft heel wat reacties uitgelokt en ook Tom De Cock kan niet anders dan toegeven dat hij iedereen extreem vindt die naar de kerk gaat.

“Waarom zou ik respect moeten hebben voor geloof, terwijl geloof geen respect heeft voor mij? Ik heb daar discussies over gehad met mijn grootmoeder, zelfs tot op haar sterfbed. Zij was streng katholiek. Al hadden we begrip en liefde voor elkaar, ik verweet haar dat ze medeplichtig was aan de dood van homo’s in Afrika”, klinkt het in Dag Allemaal.

Nog dagelijks krijgt Tom commentaar op zijn geaardheid en dat is hij meer dan beu. Hij zou zelfs blij moeten zijn volgens sommigen omdat ze hem een gunst doen door het niet raar te vinden.

“Ik accepteer het hoor.’ Alleen al dat zeggen is megabeledigend. Ook in de politiek doen ze nog vaak alsof homoseksualiteit een marginaal verschijnsel is. Ik ga ooit zeker in de politiek. We hebben nood aan een sterke centrumpartij die zaken aanpakt. De huidige politiek is slappe, onbetrouwbare zever vol met klojo’s. Ik versta waarom de extreme partijen het nu goed doen: die geven een helder antwoord op alles. Maar op veel dingen ís er geen antwoord.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.