De onzekerste periode uit het leven van Lotte Vanwezemael speelde zich af tijdens haar middelbare schoolperiode, zo lezen we in Humo. De therapeute werd destijds erg gepest, iets waar Lotte nu momenteel voor in behandeling is.

“EDMR is traumatherapie”, gaat ze van start. “Het staat voor eye movement desensitization and reprocessing. Je moet dan focussen op één gebeurtenis uit het verleden. Bij mij was dat het moment waarop ik op de speelplaats aankwam en door de pestjongens in een hoekje werd gedreven, waarop ze me een slag in het gezicht gaven.” 

Lotte geeft aan dat ze niet besefte hoe hard dat gevoel van waardeloosheid, dat ze destijds kreeg, nog speelde. “Als ik er niet bij kon zijn wanneer mijn vriendinnen afspraken, dan begon ik mezelf uitentreuren te verantwoorden. Ik had het gevoel dat ze over mij zouden praten, dat ze mij er ook helemaal niet bij wilden. Ze hebben me op een bepaald moment eens goed vastgepakt: ‘Lotte, néé! Ook als je er eens niet bij bent, zien we je nog altijd even graag!’ Verlatingsangst: ook last van. Maar sinds ik ermee aan de slag ben, gaat het beter. Ik merk dat ik minder snel in een kramp schiet.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.