Goedele Wachters ruilt deze zomer haar vertrouwde nieuwsstudio in voor een zitje in de Sporza studio. Het nieuwsanker zal namelijk voor het eerst live verslag uitbrengen van op de Olympische Spelen.

In Story lezen we dat sport een erg belangrijk iets is in het leven van Goedele, in een vorig leven was ze namelijk nog gymnaste en nu is ze een fervent fietser. Al geeft ze wel meteen aan dat ze totaal niet competitief is ingesteld.

Tijdens de Spelen in Athene in 2004 mocht het nieuwsanker al eens reportages maken, iets wat haar altijd is bijgebleven. “Ik herinner me nog dat ik met open mond zat te kijken naar hoe al die grote en minder grote atleten uit heel de wereld samenkwamen. Maar ook hoe sommige atleten daar de plaatselijke Carrefour hadden ontdekt en met een plasma-tv naar huis gingen omdat die in pakweg Jamaica veel duurder waren. Ik ben dan ook enorm blij dat ik mee mag helpen om dat prachtige evenement bij onze kijkers te krijgen. Het voelt echt aan als een vakantiejob, ook al zullen het zeer pittige weken worden.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.