Prinses Delphine vertelt in Humo dat ze vecht voor zichzelf én haar kinderen zodat hun toekomst duidelijk is.

“Zodat ze niet hoeven op te groeien in een koninkrijk van taboes en geheimen. Zodat ze nooit het ondraaglijke gewicht hoeven te voelen van de onzekerheid die ik heb moeten doorstaan”, zo gaat Delphine van start. 

Toch zal de prinses nooit zeggen wat veel andere ouders hun kinderen wel vertellen, namelijk “Ik heb alles voor jullie gedaan!”. “Nooit zal ik hun het gevoel geven dat ze bij mij in het krijt staan. Toch probeer ik er altijd te zijn voor hen. Joséphine komt net uit haar tienerjaren, en we spreken elkaar geregeld via FaceTime. Ze heeft mijn steun vandaag nog meer nodig dan toen ze nog een kind was. Hetzelfde voor Oscar. De adolescentie is een extreem intense periode, die ook van de ouders enorm veel energie vergt. Daar moet je je bewust van zijn, anders riskeer je dat je gezin uiteenspat.”

Volgens Delphine is het dan ook erg belangrijk aanwezig te zijn voor je kinderen. “Zowel fysiek als psychologisch. Je moet hen ondersteunen, liefhebben, opvoeden.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.