Zangeres Mieke vertelt in Dag Allemaal over haar grote passie: schilderen.

“Daar ben ik mee begonnen toen mijn man negen maanden lang in het ziekenhuis lag door een coronabesmetting”, gaat Mieke van start. Haar echtgenoot werd zo zwaar ziek dat hij zelfs negen weken lang in coma belandde.

“In die periode, van oktober 2020 tot juni 2021, zat ik altijd alleen thuis. Ik mocht zelfs niet bij Marc in zijn ziekenhuiskamer. Om de tijd een beetje te doden, ben ik gaan schilderen en daar ben ik niet meer mee gestopt.”

De zangeres geeft trots aan dat ze ondertussen al drie succesvolle tentoonstellingen achter de rug heeft. Een atelier, dat wil ze echter niet. “Ik schilder altijd in de woonkamer, dicht bij mijn man die in de zetel zit.”

Marc is sinds zijn ziekte namelijk niet meer zelfstandig, hij kan moeilijk praten en ook wandelen is erg belastend. “Er moet 24 uur op 24 iemand bij hem zijn. Dat vergt veel planwerk, want ik blijf veel optreden. Maar ik zorg uiteraard met heel veel liefde voor Marc, en we redden het wel. Maar ’t is moeilijk om de man van je leven zo te zien… Gelukkig kunnen we altijd rekenen op de hulp van mijn zoon Bart.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.