Zangeres Mieke en haar echtgenoot Marc hebben er een erg zware periode opzitten. In oktober 2020 werd de echtgenoot van de zangeres namelijk getroffen door corona. De complicaties waren zo ernstig dat Marc zelfs negen weken in coma belandde.

Tot op de dag van vandaag draagt de man helaas de gevolgen van zijn ziekte mee. Praten gaat erg moeizaam en ook wandelen lukt nog amper. “Er moet 24 uur op 24 iemand bij hem zijn”, gaat Mieke van start in Dag Allemaal. “Dat vergt veel planwerk, want ik blijf veel optreden. Maar ik zorg uiteraard met heel veel liefde voor Marc, en we redden het wel. Maar ’t is moeilijk om de man van je leven zo te zien… Gelukkig kunnen we altijd rekenen op de hulp van mijn zoon Bart.”

Toch denkt de zangeres er niet aan om te stoppen met optreden. “Ik zie mijn optredens als een soort vitamientjes, ik heb die hard nodig nu om positief te blijven. “Aan mijn pensioen denk ik nog lang niet. Meer zelfs, ik zing nu liever dan ooit tevoren. Ik neig tegenwoordig wat meer richting countrymuziek, en dat ligt mij ongelooflijk goed. Al blijft ook het levenslied, uiteraard, een grote rol spelen in mijn repertoire.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.