Op 8 maart 2024 mocht Eline De Munck haar dochtertje Colette voor het eerst in haar armen sluiten. Wanneer de reporter van Primo vraagt of het moederschap haar veranderd heeft, geeft de onderneemster aan dat dit niet echt het geval is.

“Dat wil ik ook niet”, gaat ze van start. “Maar het moederschap heeft me wel verrijkt, mijn leven heeft veel meer diepgang gekregen. Ik kan het iedereen aanraden. Tijdens mijn zwangerschap verwittigde iedereen me dat een kind veel zou veranderen. Iedereen vroeg me ook of ik daar wel klaar voor was. Allemaal zo negatief. Maar ik ervaar het krijgen van een kind alleen maar als een zeer positieve ervaring.”

Ook dat angstige gevoel waar veel nieuwe ouders over spreken, ervaart Eline niet. “Ik ben iemand die beseft dat er nu eenmaal dingen gebeuren die je niet in de hand hebt. Ik wil vooral genieten van het moment en in het moment leven. Niet denken aan wat komen kan. Angst is een slechte raadgever. Mijn man is veel bezorgder, dat is ’n feit. Zo zijn we perfect in balans. Misschien dat ik wel iets voorzichtiger in het leven sta sinds Colette er is, dat zou kunnen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.