Werner De Smedt is al jaren samen met zijn vrouw Julie en heeft ook twee pluszonen. Hij vond het soms moeilijk als pluspapa om zijn grenzen af te tasten, wat hij wel en niet kon. En ook nu nog heeft hij het daar soms moeilijk mee.

“Alhoewel Emile en Lowie nog twee ukkies waren toen ik hen leerde kennen. Ik ben altijd in hun leven geweest. Maar toch is er ook altijd een soort afstand geweest. Nu goed, dat is niet erg. Je hoeft ook niet alles aan je ouders te vertellen”, legt hij uit in Primo.

Ondertussen is Werner ook wat ouder geworden, en dat zet hem vaak aan tot het nadenken over de dood. Hij is altijd overtuigd geweest dat hij nooit 50 zou worden.

“Maar ik wil hier nu niet zo lang mogelijk rondlopen, eerlijk gezegd. Waarom? Om in een rusthuis te zitten? Dat is niet aan mij besteed. Hoe stap je er dan op tijd uit? Op een waardige manier liefst. En wanneer beslis je dat? Ik ben nu 53. Dus als ik niet in een rusthuis wil belanden, resten me nog slechts enkele góeie jaren. Ik moet daar dan ook zorgvuldig over nadenken en de boel zelf regisseren.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.