In Dag Allemaal lezen we dat het voor de familie van Rossem op medisch gebied geen eenvoudige periode was.

Zo lijdt Lisa aan de ziekte van Crohn en heeft ze ook een lichte vorm van epilepsie. Hierdoor belandde de zangeres enkele weken voor haar eerste grote try-out in het ziekenhuis.

“Op dat moment was ik niet met muziek bezig”, gaat Lisa van start. “Ik had gewoon elk greintje energie nodig om de dag door te komen. Het is net op tijd gelukt om de show in elkaar te steken, dankzij de bende topmuzikanten die ik om me heen heb. Ons mama, die altijd zo kritisch is, kwam na de show naar mij en zei voor de allereerste keer: ‘Lisa, niets op aan te merken, het was perfect!’ Ik heb geblèt!’”

Ook haar bekende broer, Metejoor, sukkelde in diezelfde periode met zijn gezondheid. Een beginnende burn-out was de diagnose. “Het was jammer dat hij niet naar mijn show kon komen kijken, maar Joris had echt zijn rust nodig”, legt Lisa uit. 

Gelukkig kon het tweetal steun bij elkaar vinden. “Dan stuurden we naar elkaar: ‘Zin in een wandeling?’ En even later waren we in de natuur aan het wandelen met de hond. Een halfuurtje rustig praten met elkaar, ons hart luchten, dat laadt ons allebei altijd helemaal op.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.