In 2023 werd Jan Smit pijnlijk ontslagen als voorzitter van voetbalclub FC Volendam. Hoewel de zanger de club na dertien jaar weer naar de hoogste divisie bracht, leek de voetbalwereld toch bereidt om een mes in de rug van hun voorzitter te planten.

Wanneer de reporter van Primo vraagt hoe het leven na het voorzitterschap is, geeft Jan aan dat het erg goed gaat. “Ik heb heel veel vrije tijd tegenwoordig. Ik was ineens persona non grata – en zo voelde het ook – en daar moest ik aan wennen. Ik was, en ben, per slot van rekening een kind van de club, maar plots was ik niet meer welkom.”

Een gegeven dat erg veel pijn deed bij de zanger. “Telkens als mijn vrouw iets ging doen, ging ik naar het stadion. Dat is nu dus gedaan. Ik ben er sinds mijn vertrek ook nooit meer geweest. Dat is heel gek, maar het leven bevalt me prima. Geen stress.”

Toch draagt Jan de club nog steeds een warm hart toe. “Het is míjn club. Ik ben al vanaf mijn derde supporter van FC Volendam. Supporter blijf je voor het leven. Maar ik ga nooit meer wat doen voor de club.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.