Wat in de muziekwereld al een tijdje aan de gang was, lijkt zich nu ook op tv geleidelijk aan te manifesteren. Er zit namelijk een wissel van de wacht aan te komen, waarbij de oudere generatie langzaamaan plaats moet maken voor een bruisende nieuwe lichting.

Bewijs hiervan zijn de prioriteitscontracten die Gloria Monserez en Zita Wauters bij VRT kregen. “Ik denk dat dat bruisende, enthousiaste jonge talent zeker z’n kansen moet krijgen”, gaat Zita van start in Dag Allemaal. “Maar ik denk ook dat we van die O.G.’s (older generation, nvdr) nog veel kunnen leren. Het is goed dat er van elke generatie mensen op televisie zijn, zodat iedereen aangesproken wordt.”

Uiteraard heeft Zita met haar vader Koen een lid van deze oudere generatie thuis zitten. Wanneer de reporter vraagt of de jonge presentatrice af en toe advies krijgt van haar vader, geeft ze aan dat haar ouders gewoon haar ouders zijn. “Ze steunen me in alles wat ik doe en als ik het nodig heb, staan ze voor mij klaar. Zij zijn mijn houvast, zoals dat voor elk kind zou moeten zijn. Ik ben dankbaar dat ik zo’n warme thuis heb. Als ik zie, bijvoorbeeld in de Warmste Week, hoeveel mensen dat moeten missen… dan kan ik niet klagen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.