Charlotte Van Brabander wil het taboe rond IVF verbreken en deelt daarom haar traject op Instagram.

“Momenteel bewaren ze vier embryo’s van ons”, gaat de pokerspeelster van start in Dag Allemaal. “Deze maand wordt er eentje ingeplant, dan is de kans fiftyfifty dat ik zwanger ben. En ik hoop natuurlijk om dat te blijven. Mocht ’t niet lukken, dan wordt er tijdens mijn volgende cyclus weer een geplaatst.”

De vraag is natuurlijk, mocht Charlotte zwanger worden, wat er dan zou gebeuren met de overige embryo’s. “Schenken we ze aan de wetenschap? Gunnen we ze aan andere koppels? Of laten we ze vernietigen? Da’s een ethische kwestie. Omdat we wéten hoe moeilijk het traject is, willen we het andere koppels wel gunnen. Maar de gedachte dat een kindje van ons opgroeit in een ander gezin voelt niet goed. Het idee om het aan de wetenschap te geven, is ook dubbel. Dan geef je een embryo geen kans om te leven, maar help je de onderzoeken wel.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.