“Het moet de talkshow worden die je nog wilt zien voor je naar bed gaat, na een mooie zomeravond buiten”, gaat de presentatrice van start in Humo. “De actualiteit is de potgrond, er is één centrale gast, en er schuiven nog andere mensen, bekend en onbekend, mee aan tafel.”

Haar korte afwezigheid verklaart Cath door haar afgelopen contract bij ‘De Mensen’ in januari 2024. “Dat was een geschikte gelegenheid om even de balans op te maken. Ik heb er bijzonder mooie tijden beleefd, maar zo stilaan begon het ook een beetje als een gouden kooi te voelen. Te veel comfort en te weinig avontuur.”

Daarom besloot de presentatrice om goed na te denken over haar toekomst en zich even volledig te focussen op haar zoontje.  “Maar al snel stelde ik vast dat de maanden voorbijvlogen, en dat ik roerigheid miste. Ik hou er niet van als de dingen beginnen te kabbelen. Ik begrijp het, hoor, dat het goed kan zijn om even te vertragen. Maar voor mij wordt het dan algauw grijs. Dus ja: ik ben blij dat er nu ‘Café Congé’ is.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.