De dag van vandaag lijkt er nog maar weinig ruimte te zijn voor imperfectie. Om deze reden wordt ouder worden dan ook vaak gezien als iets wat we willen vermijden. Denk maar aan verschillende anti-aging producten, schoonheidsingrepen en dergelijke.

Voor veel vrouwen is de menopauze dan ook een ware verschrikking. Iets waar Tine Embrechts verandering in wil brengen, zo kunnen we afleiden uit een artikel in Dag Allemaal.

Het tv-gezicht wil de menopauze met haar nieuwe VRT 1 programma ‘Menopauzia’, namelijk bespreekbaar maken.

“34 jaar lang heb ik geleefd volgens het ritme van mijn maandelijkse cyclus. Laten we zeggen dat ik alles uit die periode heb gehaald”, gaat Tine van start. “Maar nu voel ik de overgang dichterbij komen. Ik krijg allerlei signalen dat ik naar een nieuwe fase ga. Ik voel weerstand en word er soms wat opstandig van. Maar misschien moet ik er gewoon meer over weten zodat het niet meer zo eng lijkt? Ik wil die menopauze recht in de ogen kijken, ze op mij af laten komen, mij laten verwarmen door de opvliegers die me zullen omarmen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.