Wie ooit het geluk heeft op bezoek te mogen gaan bij Carry Goossens, zal al snel merken dat de acteur een echte dierenvriend is. Schilderijen van zijn paarden, gedenktekens van zijn overleden honden en geitjes in de tuin, Carry draagt enorm veel zorg voor zijn huisdieren.

Onlangs moest de acteur helaas afscheid nemen van zijn Australische herder Chelce, die hij regelmatig meenam naar repetities. “Soms lag ze naar me te kijken vanuit de coulissen. ’t Was een fantastische hond”, geeft hij aan.

Andere huisdieren van de acteur maakten zelfs hun debuut op de planken, zo blijkt. Zo vertelt Carry in Dag Allemaal dat Jefke, de hond die meespeelde in Lili en Marleen, zijn eigen hond was. “We hebben nog een tweede jack russell gehad, Sander. Die speelde zelfs twee keer live mee in het theater.”

De acteur herinnert zich nog dat hij ooit een scène aan het inblikken was voor Twee Straten Verder. “Een kat moest voorbijlopen, even stoppen, kijken en weer doorgaan. De productie zorgde voor een kat, maar die wilde niet meewerken. Ik ben uit frustratie mijn eigen kat gaan halen, meneer Bracke, een stevige, rosse kater. Eén take en het stond erop.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.