Hoewel de komst van sociale media steeds meer zaken bespreekbaar heeft gemaakt, resten er helaas toch nog een aantal taboes in onze samenleving. Eén van deze zaken waar Vlamingen amper over spreken zijn hun financiën.

Dit merkte ook Charlotte Van Brabander, bekend van ‘De Verraders’, op. Om deze reden startte ze met haar podcast ‘Geldtaboe’, waarin ze telkens een gast uitnodigt die vertelt hoe hij of zij omgaat met geld.

“Er hangt in ons land nog al te vaak een donkere wolk over geld”, gaat Charlotte van start in Dag Allemaal. “De ongelijke verdeling, de eigenwaarde die we eraan koppelen, de schaamte, boosheid, angsten en dromen maken het een emotioneel onderwerp. Er niet over praten is soms de makkelijkste optie. Het is tijd om het taboe te doorbreken.”

Onder meer Marc Coucke, William Boeva en Klaasje Meijer gaven in de podcast van Charlotte al hun eerlijke mening over dit onderwerp.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.