Ondanks het feit dat George Baker er nog steeds stralend uitziet, begint de leeftijd toch door te wegen voor de Nederlandse zanger.

“Ik had gehoorproblemen”, zo gaat George van start in Primo. “Kijk, alle muzikanten van mijn leeftijd zijn halfdoof, slechthorend. Omdat de muziek vroeger altijd vrij hard stond als we optraden met onze band. Onlangs heb ik long covid gehad, en dat heeft mijn gehoor behoorlijk aangetast. Ik was moe, had geen stem. Toen ik dacht dat ik weer kon gaan optreden, kreeg ik er nog een dubbele longontsteking bij, waardoor ik in 2022 al mijn optredens moest afzeggen. Nu voel ik me weer prima, maar ik zit nog in de nasleep van die ellende: in mijn rechteroor hoor ik een andere toon dan in mijn linker. Dat is lastig.”

Hoewel George nog kan zingen, voelt hij zich wel meer beperkt in zijn mogelijkheden. “Ik treed nog op, maar een halfuur en dan is ’t klaar. Want dan komt er te veel chaos in mijn rechteroor. De oorarts staat voor een raadsel. Hij heeft dit nog nooit meegemaakt. Ik zit daar dus wel even mee. Maar voor de rest mag ik niet mopperen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.