Er rust nog steeds een stigma op mensen die bi zijn, zo kunnen we afleiden uit een artikel in Dag Allemaal. Volgens het weekblad zou een veel voorkomende commentaar zijn dat dit slechts een fase is, en dat deze mensen eigenlijk verdoken homo’s of lesbiennes zijn. Deze vooroordelen maken het er natuurlijk niet gemakkelijker op om voor hun geaardheid uit te komen, dit mocht ook Jonatan Medart ondervinden.

“Vandaag denk ik aan mezelf, want het heeft lang genoeg geduurd”, ging de YouTuber in 2022 van start in zijn videoboodschap aan de wereld waarin hij bekend maakt dat hij zich zowel aangetrokken voelt door mannen als door vrouwen. Iets wat hij tijdens zijn studententijd te weten kwam. “Ik merkte dat ik zowel op vrouwen als op mannen kan vallen. Ik hou niet van hokjesdenken, maar als ik er dan toch een benaming op wil plakken, dan is het dat ik bi ben.”

Jonatan geeft aan dat hij voornamelijk bang was om zijn ouders teleur te stellen. Gelukkig is alles goed uitgedraaid en is hij sinds 2023 gelukkig samen met zijn vriend Seppe Vandenheede.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.