Janine Bischops vertelt in Primo dat de mooiste zomers die ze als kind heeft doorgebracht, bij haar moemoe in Hoevenen waren.

“Mijn ouders gingen in de zomervakantie naar zee of Echternach, maar ik wou altijd bij moemoe zijn”, gaat de actrice nostalgisch van start. “Ik was daar bijzonder graag. Ik speelde er op straat tot ze riep ‘Janine!’ Dan moest ik naar huis. Er woonden geen meisjes in de buurt dus ik speelde altijd met jongens, ik kon ook heel goed in de bomen klimmen.”

Janine had zo’n band met het huis van haar grootmoeder omdat ze er geboren is. “Tijdens de oorlog. De bommen vlogen er om onze oren, zei mijn ma. Ik ben eens samen met moemoe gevallen in het glas na een bombardement. Ik was toen een jaar of twee. Later, wanneer de oorlog voorbij was, waren we fier dat we eenzelfde litteken hadden op dezelfde linkerknie.”

Het is evident dat het tweetal een sterke band had. “Ons moemoe was de zotste van heel Hoevenen. Ik heb het dus van haar. In de zomervakantie was ik daar de volle twee maanden. Pas op, ik ging ook wel eens mee naar de zee met mijn ouders hoor, maar in Hoevenen was ik het liefst.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.