Wim De Vilder is al 25 jaar nieuwsanker, Riadh Bahri werkt al 15 jaar voor de VRT. Maar of ze ook tot aan hun pensioen nieuwsanker blijven, dat vinden ze moeilijk om te voorspellen.

“Ik heb altijd ‘nee’ op die vraag geantwoord, maar intussen heb ik maar twaalf jaar meer op de teller. De kans is reëel, zolang ik ook andere dingen kan doen. Volgend jaar start er bijvoorbeeld een nieuw seizoen van ‘Over vijf jaar’ op VRT 1”, zegt hij in Het Laatste Nieuws.

Riadh probeert het dan weer allemaal van dag tot dag te bekijken. Hij is dankbaar voor alles wat hij nu al heeft mogen doen.

“Mijn vader is destijds in België gearriveerd zonder diploma of geld, hij leerde m’n moeder kennen en zette vier kinderen op de wereld. Dat hun jongste zoon, amper één generatie later, het journaal mag presenteren, blijf ik geweldig vinden. Soms komen dromen uit, ongeacht je achtergrond of in welk nest je geboren bent. Dat idee probeer ik elke dag te koesteren.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.