Door ‘Kalm Waes’ heeft Tom Waes ingezien welke mensen er echt belangrijk in zijn leven en voor wie hij veel te weinig tijd maakt.

“Nadat ik terug was, ben ik direct naar mijn ouders gegaan. Ik heb ook een paar goede vrienden en vriendinnen gebeld en gezegd hoe belangrijk ze in mijn leven zijn, en dat ik ze echt gemist had”, gaat Tom van start in Dag Allemaal. “Dat zijn mensen die maar one phonecall away zijn, hé. En die ik toch soms twee, drie maanden niet gehoord had. Dan besef je: ik zit in de ratrace.”

Tom beseft dat het niet eenvoudig is om uit deze race te stappen omwille van zijn job. “Toen ik na tien dagen uit mijn cabine mocht, heb ik thuis mijn computer aangezet en zag ik dat ik 364 nieuwe mails had. Ik dacht: ‘Verdorie, dit gaan we niet doen!’ Ik heb ze allemaal naar de prullenmand versleept. De echt belangrijke sturen ze nog wel eens opnieuw.”

De presentator geeft aan dat hij het in de weken na de opnames erg klein heeft gehouden. “Enkele vrienden heb ik gebeld om mee te gaan eten, ik ben met mijn vriendin bij mijn ouders langs geweest… Het is maf dat je zoiets nodig hebt om te beseffen wie de belangrijke mensen in je leven zijn. En hoe weinig je dat tegen hen zegt.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.