Tot voor kort zong Xandee bij de coverband FeSteyn, zo lezen we in Dag Allemaal. Geen probleem zou u denken, ware het niet dat de band nog steeds affiches blijft verspreiden waarop Xandee te zien is als zangeres van de groep. “Ze teren op mijn naam en gaan met het geld lopen”, geeft ze teleurgesteld aan.

“We kwamen dat gesjoemel op het spoor toen mensen ons belden om te vragen waar we bleven”, gaat de zangeres van start. “Bleek dat mijn foto op de affiche stond, maar aan de mensen zeiden ze op het moment zelf dat ik ziek of op vakantie was. Terwijl ik niet eens wist dat er een aanvraag was. Dat vond ik echt niet mooi. Ze teren op mijn naam, maar zij gaan met de verdiensten lopen.”

Een rechtszaak wil Xandee er echter niet van maken. “Zij zeggen dat er geen bewust bedrog gepleegd is, dat het een misverstand is. Hoeveel keer er dan zo’n ‘misverstand’ is geweest, weet ik ook niet precies. En ze hadden inderdaad twee formules: een met de groep alleen, en een met mij als gastzangeres. Ik heb naar een paar organisatoren gebeld en die hielden voet bij stuk dat ze mij er wel degelijk bij gevraagd hadden. Och, ik wil de hele zaak niet opblazen, maar ik wil wél dat de mensen die de boekingen doen, weten dat ik er zelf niets mee te maken had.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.