James Cooke en Jani Kazaltzis schitteren samen in hun nieuwe programma ‘Jani & James doen-het-zelf’. Elke week steekt het tweetal de handen uit de mouwen en gaan ze een handje helpen in een frituur, de thuiszorg, een hoevecamping, een hondenpension, een kringloopwinkel en een school.

James geeft aan dat in een frituur werken de grootste uitdaging bleek te zijn, iets wat als een grote verrassing kwam voor het duo. “We dachten vooraf dat het wel makkelijk ging zijn, maar er komt zoveel bij kijken”, gaat Jani van start in Story. “De kassa, de boekhouding, de leveranciers… En de grootste stressfactor waren misschien wel de hongerige klanten die in de rij stonden en snel frieten wilden hebben.”

“We hebben staan zweten”, vult James aan. “En die frietgeur kruipt in je haar en kleren, je voelt je ’s avonds zo vettig. Al kan dat ook wel zijn omdat ik tussendoor geregeld een frietje of een boulet in mijn mond stak. Op het einde van de dag hadden we die frituur voor de helft leeggegeten.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.